Over ons Over ons

De kerkelijke gemeente van Hindeloopen is divers van kleur, dat is de kracht van de plaatselijke gemeente.

De kerkelijke gemeente probeert een open gemeente te zijn, waar mensen, ook de mensen die geen lid zijn, maar hier wonen, zich thuis voelen, gastvrijheid ervaren, waar mensen recht gedaan wordt en waar mensen tot hun recht mogen komen, hoe ze ook zijn, ook hoe verschillend ze ook zijn in hun geloofsopvattingen.

Elke gemeente heeft weer zijn eigen karakter. In Hindeloopen is de kerkelijke gemeente niet de plek bij uitstek waar de mensen elkaar voor het eerst na een hele week ontmoeten. Men komt elkaar elke dag tegen op straat, in verenigingen, sport, verjaardagen, enz. De kerk is niet een gebouw, maar een gemeenschap van mensen. Zij vormen de gemeente, de levende gemeente.

Uit: Beleidsplan 2014-2019

Historie Historie
Vanaf 1973 gingen de Hervormde Gemeente met de Gereformeerde kerk Samen-op-Weg. In 2011 werden wij Protestantse Gemeente.

Beleidsplan Beleidsplan

In 2014 is het Beleidsplan voor de periode 2014-2019 aangepast en vastgesteld.
Wilt u het plan lezen? Gebruik dan onderstaande link

//pg-hindeloopen.protestantsekerk.net/uploads/klant412/files/BELEIDSPLAN HINDELOOPEN 2014 - (Automatisch opgeslagen).pdf