PKN
Protestantse Gemeente Hindeloopen
 
Over ons Over ons

De kerkelijke gemeente van Hindeloopen is divers van kleur, dat is de kracht van de plaatselijke gemeente.

De kerkelijke gemeente probeert een open gemeente te zijn, waar mensen, ook de mensen die geen lid zijn, maar hier wonen, zich thuis voelen, gastvrijheid ervaren, waar mensen recht gedaan wordt en waar mensen tot hun recht mogen komen, hoe ze ook zijn, ook hoe verschillend ze ook zijn in hun geloofsopvattingen.

Elke gemeente heeft weer zijn eigen karakter. In Hindeloopen is de kerkelijke gemeente niet de plek bij uitstek waar de mensen elkaar voor het eerst na een hele week ontmoeten. Men komt elkaar elke dag tegen op straat, in verenigingen, sport, verjaardagen, enz. De kerk is niet een gebouw, maar een gemeenschap van mensen. Zij vormen de gemeente, de levende gemeente. 


Uit: Beleidsplan 2014-2019
terug
 
 
 
Kerk gesloten

Alle diensten tot eind juni zullen vanwege het coronavirus geen doorgang vinden. De diensten kunnen worden gevolgd via kerkdienstgemist.nl vanuit de Nicolaaskerk te Stavoren.
De eerste kerkdienst is op zondag 5 juli. We zijn daar erg blij om. Er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Elke gemeente maakt een protocol waarin beschreven staat hoe we met elkaar straks weer naar de kerk kunnen. In onze kerken is voldoende ruimte om op veilige afstand samen te komen.
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.